Orzo met asperges

Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 300 g witte ui
- 4 st knoflooktenen
- 600 ml kookroom
- 100 ml water
- 2 st laurierblad
- 100 g spinazie
- 500 g orzo
Gremolata:
- 80 g basilicum
- 80 g peterselie
- 40 g kervel
- 30 g pijnboompitten
- 30 g gerookte amandelen
- 90 ml olijfolie
- 2 st handsinaasappels
Paella met asperges

Ingrediënten
- 7 st garnalen
- 4 st langoustines
- 600 g kippendijen
- 500 g venusschelpen
- 250 g chorizo
- 1 st rode ui
- 1 st rode paprika
- 3 st knoflooktenen
- 450 g paella rijst
- 200 ml witte wijn
- 0,4 g saffraan
- 200 ml tomatenblokjes
- 1 l kippenbouillon
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 5 st geschilde witte asperges
Plaattaart asperge

Ingrediënten
- 450 g geschilde witte asperges
- 200 g blauwschimmelkaas
- 6 st bladerdeeg vellen
- 0,5 st rode ui
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi de bladerdeegvellen.
- Bekleed een 1/2 GN-bak met bakpapier.
- Leg de vellen bladerdeeg in de GN-bak en zorg ervoor dat ze elkaar overlappen. Vouw de randjes dubbel, zodat je een verhoogde rand krijgt.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en om de vellen aan elkaar vast te plakken
- Snijd de blauwschimmelkaas in dunne plakken en bedek de bladerdeegvellen ermee.
- Halveer de asperges en leg ze bovenop de blauwschimmelkaas.
- Bak de plaattaart 20 minuten in een heteluchtoven op 200 graden
- Snijd de rode ui in dunne ringen en verdeel deze sierlijk over de plaattaart.