De start

De start

Halverwege de jaren zestig – in 1965 om precies te zijn – neemt Harry Heerkens als jongeman het besluit om te starten als zelfstandig venter in groenten en fruit. Hij is dan al enige jaren venter voor een slager uit de buurt en kent vele mensen. Het duurt dan ook niet lang voordat Harry zijn eigen vaste klanten heeft in Nistelrode en omgeving. De eerste serieuze stap wordt gezet met de aankoop van een pand aan Weijen. Harry en zijn vrouw Bets besluiten om hier te starten met de verkoop van groenten en fruit, terwijl Harry ook actief blijft als venter.
Van vader op zoon

Het venten van groenten en fruit wordt na een aantal jaren ingewisseld voor een vaste plaats op enkele markten in de buurt. Weer enkele jaren later wordt een tweede winkel geopend in Veghel en daaropvolgend een derde winkel in het naburige Heesch. Schoorvoetend worden ook de eerste horecabedrijven in de buurt beleverd door Heerkens. De drie dochters helpen actief mee in de drie winkels terwijl zoon Gert-Jan de geheimen van het groothandelsvak leert.

Op eigen benen

In 1999 besluiten Gert-Jan en zijn vrouw Mariëlle om de groothandelsactiviteiten als zelfstandig bedrijf voort te zetten. De aftrap krijgt gestalte in de vorm van nieuwbouw op het bedrijventerrein in Nistelrode. Een goede stap, zoals mag blijken uit de verschillende verbouwingen die volgen.

Wat groeit, bloeit

Op dit moment beschikt het bedrijf over een grote verwerkingskeuken, gekoelde opslag en een efficient distributiesysteem. Dagelijks worden tientallen restaurants, instellingen en bedrijfscateraars door Heerkens ontzorgt. Tot in de verre regio. Tevens is Heerkens Groente en Fruit vaste partners van toonaangevende voedingsdienstverleners als Hutten. Gelukkig kunnen Gert-Jan en Mariëlle daarvoor vertrouwen op een professioneel team van ruim 70 medewerkers… en vader Harry, die bijna dagelijks nog wel een bestelling wegbrengt.

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2024

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina