Food professionals

Food professionals

Bij Heerkens Vers zetten we ons dagelijks in om verser dan verse groenten te leveren. Optimaal inspelend op de wensen en behoeften van u als foodprofessional. Door een ongekende grote keuze van verwerkte en verpakte groente en fruit zoals dat voor u het gemakkelijkst is. Maar we gaan verder dan dat. Want graag willen we u ook inspireren. Met vers verrassende tips, suggesties en adviezen. Hou daarom onze website en nieuwsbrief in de gaten.
Op bezoek
Op bezoek bij Nieuw Schaijk
Nieuw Schaijk, een plek waar mensen al sinds 1927 genieten van gastvrijheid, beleving en heerlijk eten. Ze heropende begin 2024 onder leiding van Johan Tielemans en zijn partner. Samen met een team vol enthousiastelingen streven ze ernaar om blijvende herinneringen te maken in de vorm van een heerlijk diner of lunch in het restaurant, een inspirerende vergadering of bijeenkomst, of een onvergetelijk feest. Een fijne plek waar je alles onder één dak vindt, het goede van toen in een jasje van nu!
Vers van eigen bodem
Nationale Groente- en Fruitdag
Samenwerken met lokale telers vinden wij bij Heerkens ontzettend belangrijk! Ook van eigen bodem zijn er in de herfst namelijk ontzettend veel verse groenten en fruit te verkrijgen, denk bijvoorbeeld aan verse, sappige peren. Een van onze vaste partners is Van Kessel Fruit uit Velddriel, waar onze sappige peren vandaan komen. Peren zijn nu op hun best en zijn perfect voor smaakvolle, seizoensgebonden gerechten.
Duurzaamheid
De Week van Ons Eten
Van 5 t/m 12 oktober 2024 is het de Week van Ons Eten, waar duurzaam en lokaal eten centraal staat. Bij Heerkens Vers vind je een breed assortiment aan seizoensgebonden producten – verser, smaakvoller, gunstiger in prijs én beter voor het milieu. Daarnaast werken we al jaren met regionale telers om jou de beste producten van eigen bodem te bieden en de foodmiles te beperken.
25 jaar in dienst!
Annie 25 jaar in dienst bij Heerkens Vers!
Hoera, Annie is al 25 jaar een Heerkens Vers topper! Wat een mijlpaal, op nog vele jaren.
Herfstsalades
Herfstsalades voor op je lunchkaart
De herfst biedt een overvloed aan seizoensgebonden ingrediënten zoals pompoen, bieten, appels en vijgen die de salades niet alleen voedzaam maar ook vullend en smaakvol maken. Een herfstsalade is daarmee de perfecte lunch. Om je te inspireren, hebben wij twee heerlijke herfstsalades bereid.
Herfstmagazine
Ons nieuwe herfstmagazine is uit!
Ga mee op bezoek in het champignon walhalla, schuif aan bij restaurant Nieuw Schaijk, proef de herfst in de smaakvolle gerechten van Chef Geneal, lees acht tips voor foodfotografie en ontdek nog veel meer culinaire inspiratie.
DRIES en CO
Op bezoek bij DRIES en CO
Voor het zomermagazine gingen wij op bezoek bij Theo Driessen en zijn dochter Romee. Zij verwennen hun gasten 7 dagen per week met een breed aanbod aan verse producten met hun ruime aanbod én topkwaliteit. Van ontbijt tot diner en alles ertussenin. Benieuwd naar het verhaal achter dit familiebedrijf?
Afdeling orderpick
Achter de schermen bij de afdeling orderpick
Vanaf half 6 staat het orderpickteam van Heerkens paraat om alle bestellingen te verzamelen. Het doel: bestellingen zo snel mogelijk, correct en van goede kwaliteit in de juiste bus krijgen. Voor het magazine gingen wij langs op de afdeling orderpick. Benieuwd naar het hele verhaal?
Gazpacho
Een zomerse verfrisser!
Dit traditionele Spaanse gerecht heeft wereldwijd furore gemaakt met zijn rijke smaken en verkoelende eigenschappen. Een koude soep die bij uitstek geschikt is voor de warmere maanden. Nieuwsgierig? Laat je inspireren door de drie varianten van chef Geneal.
Spirelli
Spiraalgroenten, smaakvol en decoratief
Naast de bekende snijmethodes als julienne, baton en brunoise hebben we nu ook spiraalgroenten. Hip en verrassend. Ideaal om rauw te eten, als vervanger van pasta, decoratief in salades en lekker in amuses
Steenfruit
Zomerse cadeautjes
Steenfruit is erg veelzijdig in de keuken, het biedt een frisse en zoete touch die je gerechten naar een hoger niveau tilt. Wist jij dat je het ook fantastisch kunt combineren met diverse vissoorten? Probeer eens gegrilde roodbaars met nectarine of makreel met geflambeerde pruim. Zin om dit gerecht te maken?
Inspiratie
Hartige gerechten met een twist
Bramen, frambozen en rode bessen staan bekend om hun veelzijdigheid in de keuken, vooral in desserts. Echter, deze sappige vruchten zijn ook verrassend smaakvol in hartige gerechten. Met hun frisse, ietswat zoete en soms scherpe smaak, kunnen deze bessen een bijzondere diepte toevoegen aan recepten. Wij doken de keuken in om met de prachtproducten van teler Frank aan de slag te gaan!
Op bezoek
Frank van den Broek
Voor het zomermagazine gingen wij op bezoek bij van den Broek Kleinfruit in Heeswijk Dinther. Hier worden er bramen, frambozen en rode bessen geteeld. Voor Frank is het meer dan alleen fruit telen; het is een manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Benieuwd naar het hele verhaal?
On the way to Planetproof
On the way to Planetproof certificaat opnieuw in the pocket!
Afgelopen maand hebben wij bij Heerkens weer de jaarlijkse certificering voor het ‘On the way to Planetproof’ keurmerk gehaald! Ook dit jaar hebben wij dus weer meer dan 300 PlanetProof-gecertificeerde producten in ons assortiment. De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van allerlei heerlijkheden van Hollandse bodem; lokaal, vers en duurzaam! Bekijk online ons zomerse ‘On the way to PlanetProof’ assortiment!
25 jaar in dienst!
Arno 25 jaar in dienst bij Heerkens!
Hoera, Arno is vandaag al 25 jaar een Heerkens Vers topper! Wat een mijlpaal, op nog vele jaren.
Peulvruchten
Heerlijk van Hollandse bodem!
Als de zomer aanbreekt, biedt de Hollandse bodem allerlei heerlijkheden. Zo ook verse peulvruchten. Wij gingen aan de slag met deze seizoensgroenten om lekkere zomerse gerechten te creëren. Bekijk de recepten in ons magazine.
Zomermagazine
Ons nieuwe zomermagazine is uit!
Ons nieuwe zomermagazine is uit! De zomer breekt weer bijna aan, een geweldig seizoen in de wereld van groente en fruit. Tijd voor nieuwe inspiratie! Het zomermagazine staat boordevol zomerse inspiratie, lekkere recepten en mooie verhalen.
Op bezoek
Van Vugt Kruiden
Voor het lentemagazine gingen wij op bezoek bij Van Vugt Kruiden, een familiebedrijf met passie voor verse kruiden en eetbare bloemen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Wist je bijvoorbeeld dat ze in samenwerking met een lokale brouwer een kruidenbiertje produceren van de afvalblaadjes en steeltjes van de kruiden? Lees het hele verhaal online in het magazine.
Onze productiekeuken
Een kijkje in onze productiekeuken
We gingen in gesprek met Willem, Productiecoördinator, die met een team van 25 medewerkers van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat druk in de weer is! Wist je dat het fruit voor onze fruitsalades allemaal handmatig gesneden wordt om aan de hoogste eisen te voldoen? Lees het hele verhaal in het magazine!
Op bezoek
Montimar
Voor het magazine gingen wij op bezoek bij Montimar. Een lekker avondje uit met goed eten tegen betaalbare prijzen. Eén van de eigenaren van Montimar reisde graag naar Spanje en vroeg zich altijd af waarom je in Nederland niet kon eten voor hetzelfde tarief. Zo ontstond Montimar en dat bleek een succes. Lees het hele verhaal in ons magazine!
Lente inspiratie
Ons nieuwe lente magazine is uit!
Nieuwe verrassende en verfrissende smaken!
Ondergronds mysterie
Truffels
Wij brachten een bezoek aan gepassioneerd truffelspecialist Jesse. Recent heeft hij een truffelbos aangelegd in Nederland, een ambitieus en riskant project. Truffels van Nederlandse bodem zijn tot nu toe namelijk een zeldzaamheid gebleken. Of het experiment een succes wordt, weten we pas over een paar jaar. Meer weten over truffels en dit experiment? Lees het hele artikel online in het magazine.
Ons experiment
ChatGPT
ChatGPT is hot, maar wat kun je er eigenlijk mee? Chef Geneal ging op onderzoek uit! Hij vroeg ChatGPT een feestelijk vegetarisch hoofdgerecht te bedenken met een aantal ingrediënten. Benieuwd wat hieruit is gekomen en wat Geneals bevindingen zijn? Lees het in het magazine.
Op bezoek
Zonneheerdt: wortel- en bietenteler
Voor het wintermagazine gingen we op bezoek bij Zonneheerdt, wortel- en bietenteler. Eigenaar Martin Topper vertelde ons alles over wortels en bieten. Wist je bijvoorbeeld dat wortels van oorsprong helemaal niet oranje zijn, maar juist paars? Meer weten? Lees het ons magazine.
Op bezoek
LOTS
Voor het magazine gingen we in gesprek met eigenaresse Britt Vissers over haar drive, menukaart en de toekomst. Benieuwd naar het hele artikel? Bekijk het in ons magazine!
Winterinspiratie!
Ons nieuwe wintermagazine is uit
Nieuw seizoen, nieuwe inspiratie!
Nieuwe oogst
We hebben weer nieuwe oogst Elstar & Goudreinet appels, heerlijk fris en knapperig!
Nieuwe oogst peren
We kunnen weer genieten van nieuwe oogst Conference peren!
Voorjaar
Spring is in the air!
Tijd om te genieten van de eerste zonnestralen en natuurlijk van heerlijke, verse groenten en fruit. En dat is precies waar ons nieuwe magazine om draait. Boordevol inspiratie, tips en recepten om het beste uit het seizoen te halen. Laat je inspireren door de smaken van het seizoen!
Raapstelen
Het seizoen is weer gestart! Artikelnummer 100001
Borage bloem
We hebben weer borage bloemen in ons assortiment! Deze bloem staat ook wel bekend als komkommerkruid, lekker fris van smaak! Artikelnummer:5330
Winter
Ons nieuwe wintermagazine is uit! Boordevol inspiratie voor de feestdagen. Maak kennis met de maitake, vers geteeld op steenworp afstand van Heerkens Vers. En start het nieuwe jaar goed met vitamientjes! Lees het magazine online voor meer inspiratie...
Nieuw!
Nederlandse zwarte vanille
De vanille wordt met de hand geplukt, de rijping gaat verder in de speciale rijpkasten. De vanille peulen zijn rijk aan merg met een instense vanillesmaak. Zeker het proberen waard!
Nieuw!
100% Natuurlijke kleurpoeders
Maak kennis met onze 100% natuurlijke kleurpoeders gemaakt van fruit of planten. Verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.
Seizoen
Herfstmagazine
Ons nieuwe herfstmagazine is uit! Boordevol herfstinspirattie! Benieuwd? Klik hieronder op de link en bekijk het magazine online.
Nordic cuisine
Scandinavische keuken
De zomer dient zich aan, fijn! Tijd om de menukaart weer een zomerse oppepper te geven! Wil je tips of kunnen wij je helpen in de voorbewerking van groenten en fruit? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee.
Nieuw!
Zoete aardappel paars
Nieuw in ons assortiment: Zoete aardappel paars!
Smaakvol en kruidig
Indiase keuken
De Indiase keuken is verrassend veelzijdig. Wij laten je kennis maken met een aantal traditionele Indiase gerechten.
Inspiratie
Herfstmagazine
Een nieuw seizoen betekent nieuwe inspiratie! Tijd om te genieten van de herfst en natuurlijk van heerlijke, verse groenten en fruit. En dat is precies waar ons nieuwe magazine om draait. Boordevol inspiratie, tips en recepten om het beste uit het seizoen te halen. Laat je inspireren door de smaken van het seizoen!
Nieuw
Koppert Cress lanceert: Moai Caviar!
Ziltig, waterig, gel-achtig. Moai Caviar is een eetbaar zeewier met kleine belletjes op stelen, die doen denken aan een klein trosje druiven of viskuit. De bubbels breken makkelijk op je tong, waardoor een licht zoute smaak van zuidelijke zee-frisheid vrijkomt.
Vers van dichtbij
Klootwijk Specialties
Verse, eerlijke en duurzame producten!
Uitnodiging
Persoonlijke rondleiding
Heeft u als foodprofessional altijd al eens willen weten hoe wij werken?
Nieuw ons assortiment!
Koppert Cress lanceert een exclusief assortiment aan premium kwaliteit algenpoeders!

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2024

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina