Kruiden

Kruiden

Kruiden geven smaak aan gerechten zoals peterselie, thijm, rozemarijn, kervel, koriander, wij leveren de complete kruidentuin. En vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst! De geur en smaak is dan op z'n best. Ook bevatten de kruiden dan nog de meeste waardevolle voedingsstoffen. In ons assortiment hebben we verschillende soorten verse kruiden.
Basilicum

Basilicum is een heerlijk geurend kruid. De smaak is een combinatie van lichtzoet, peperig en frisse accenten. Baslicum wordt veelal gebruikt in de mediterraanse keuken, heerlijk bij tomatengerechten, pizza of pasta's.

Bekijk hier het complete assortiment kruiden > 

Citroenmelisse

Citroenmelisse is een heerlijk geurend kruid en heeft een frisse citroenachtige smaak. Ideaal om te verwerken in salades of om een heerlijk smakende kop thee van te zetten. Ook heeft citroenmelisse een geneeskrachtige werking, zo zorgt het kruid er namelijk voor dat het lichaam zich ontspant. Het helpt dus ook tegen stressklachten en spanningen.

Bekijk hier het complete assortiment kruiden > 

Dragon

Dragon heeft een sterke en overheersende smaak, gebruik het dan ook met mate. De smaak is te omschrijven als zoetig, licht bitter en met een peperige nasmaak. Met name in de Franse keuken wordt er veel gebruik gemaakt van dragon. Heerlijk in ovengerechten, soepen en sauzen. 

Bekijk hier het complete assortiment kruiden > 

Kervel

Kervel is een laag groeiend groen kruid met een varenachtig blad. Kervel heeft een zachte, zoete anijsachtige smaak. Kervel wordt veelal gebruikt in de Europese keuken. Heerlijk om te verwerken in soepen, sauzen, salades en kruidenboter. Ook heeft kervel een geneeskrachtige werking en schijnt het goed te zijn om de spijsvertering te bevorderen en de bloeddruk te verlagen.

Bekijk hier het complete assortiment kruiden > 

Laos

Laos is een veelgebruikt kruid in de Indonesische en Thaise keuken. Zoals het uiterlijk al doet vermoeden, is laos familie van gember. De smaak van laos is fris, prikkelend en citrusachtig. Als variatie kun je gerechten waar gember in gebruikt worden vervangen door laos. De smaak wordt dan net een beetje anders, extra verrassend!

Bekijk hier het complete assortiment kruiden > 

Lavas

Lavas, ook wel bekend onder de naam maggiplant. Hoewel maggi niet wordt gemaakt van lavas, is de smaak wel vergelijkbaar. Zoutachtig en aromatisch, heerlijk om toe te voegen aan stoofschotels, sauzen of als basis voor bouillon. Met name ook erg geschikt voor mensen met een zoutarm dieet, het verrijkt de maaltijd zonder toevoeging van zout.

Bekijk hier het complete assortiment kruiden > 

Munt

Munt is een heerlijk fris kruid dat we vooral kennen van de populaire verse muntthee. Ook wordt munt veel gebruikt als decoratie bij desserts of in een mojito of andere luxe drankjes. De smaak is fris, bijna menthol achtig.

Bekijk hier het complete assortiment kruiden > 

Peterselie

Peterselie wordt al duizenden jaren gebruikt als geneeskuid. Zo zit peterselie boordevol ijzer en helpt het je bloed te zuiveren. Ook is peterselie een antioxidant dat meehelpt om je lichaam gezond te houden. Kortom peterselie is erg voedzaam en gezond. Peterselie is op tal van manieren te gebruiken in de keuken, lekker om toe te voegen aan kruidenboter, soep en dressing. Of gebruik het als aan garnering.

Bekijk hier het complete assortiment kruiden > 

Salie

Salie is een kruid met een sterke geur en wrange smaak, let op met de hoeveelheid. Het kruid wordt veelal gebruikt in de Italiaanse keuken. Salie kent veel goede eigenschappen, waardoor het ook voor medicinale toepassingen wordt gebruikt. Het werkt ontsmettend, rustgevend, verbetert de spijsvertering en werkt ook verkwikkend in een dampbad. Salie heeft de eigenschap dat het vet eten licht verteerbaar maakt.

Bekijk hier het complete assortiment kruiden > 

Thijm

Thijm is een aromatisch kruid dat veel wordt toegepast in de Europese keuken. Thijm werd al door de Romeinen als geneeskrachtig kruid tegen reumatiek, verlamming, kolieken en zenuwzwakten gebruikt. Daarnaast is het zoetige, sterke aroma geschikt voor het kruiden van groente, vis, vlees en sauzen.

Bekijk hier het complete assortiment kruiden > 

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2024

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina