Oca knolletjes

Oca knolletjes

De Oca is een plant uit de klaverzuringfamilie. Het is een kruidige plant met knolletjes met een witte, gele, roze kleur. De knollen zijn zeer onregelmatig gevormd. De oca knollen hebben een zoetige / bittere smaak. De bittere smaak is afhankelijk van het gehalte aan oxaalzuur. Deze bittere smaak kan verdwijnen door de knollen meerdere dagen in de zon te leggen. Daardoor wordt het oxaalzuur omgezet in suikers.

De knol kan worden gekookt, gebakken, gefrituurd, zoetzuur ingelegd of rauw met suiker gegeten. Heerlijk om toe te voegen aan een salade. In Zuid-Amerika wordt het veelal ingezet in stamppotten en soepen. Ook op de barbecue gewikkeld in aluminiumfolie een aanrader.

Bewaar de knollen niet in de koelkast.

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2024

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina