Bergamot, pompelmoes, grapefruit, limoen en ga zo maar even door. Citrusvruchten zijn er in verschillende soorten, maten en smaken. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen en dat is dat het stuk voor stuk vruchten zijn van een boom of struik van het plantengeslacht Citrus. De schil van alle citrusvruchten bevat zeer veel olieklieren waarin etherische oliën zitten opgeslagen. De laag daaronder is wit en vezelig. Dan kom je bij de binnenkant, het eetbare gedeelte, deze laag bestaat uit verschillende sapzakjes boordevol vitamine C.
De frisse smaak van bloedsinaasappel combineert perfect in een salade met veldsla, witlof, avocado, noten, granaatappelpitjes en venkel. Heerlijk met een dressing van balsamico, olijfolie, honing en zoete sojasaus.
Kip met bloedsinaasappel is een gouden combinatie. Leg de kip in een ovenschaal en voeg daar bloedsinaasappelschijfjes aan toe. Niet alleen een perfecte smaakversterker maar ook verrassend decoratief.
Het maken en eten van een ontbijtbowl is hip! Start met de basis: kwark, (Griekse) yoghurt of havermout. Kies daarna verrassende toppings als bloedsinaasappel, pompoenpitten, honing en walnoten. Yum!
Er bestaan veel kruisingen, hieronder een kleine selectie van ons aanbod. Let op niet alle soorten zijn momenteel volop beschikbaar, voor meer informatie neem even contact met ons op.