
De mandarijn is een vrucht die van oorsprong uit China komt. Mandarijnen smaken iets zoeter dan sinaasappels. Een mandarijn is een populaire vrucht in Nederland, gemiddeld eten we maar liefst vier kilo mandarijnen per jaar. Mandarijnen bevatten veel essentiële voedingsstoffen zoals vezels en vitamines. Een mandarijn is heerlijk om te eten als tussendoortje, ook lekker om toe te voegen in een smoothie, een frisse salade of bij het dessert!

De grapefruit is een bittere vrucht met een friszoete bijsmaak. Deze citrusvrucht zit boordevol vitamine C. Ook bevat een grapefruit pectine, dit helpt mee om aderverkalking te voorkomen. De grapefruit is heerlijk in een salade met bijvoorbeeld feta, walnoten en vinaigrette of wat dacht je van een gegrilde grapefruit in combinatie met blauwe kaas.

Sinaasappels hebben veel zon nodig en groeien het beste in warme gebieden. In het najaar en de winter komen de sinaasappels uit het Middellandse zeegebied en smaken ze het lekkerst! De oranje vruchten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen zoals vitamine C en foliumzuur. Bij een sinaasappel denk je misschien aan een gezond tussendoortje, maar ook in hartige gerechten kan de sinaasappel een heerlijke toevoeging zijn. Denk maar eens aan de beroemde Canard á l'orange.

De ‘Koning der peren’, zo wordt deze handpeer ookwel genoemd. Deze titel heeft deze smakelijke peer te danken aan zijn prachtige vorm en grootte. Deze peer smaakt heerlijk fris zoet en heeft een prettig aroma.

De Gieser Wildeman is een stoofpeer met een zeer zoete smaak. Kook deze stoofpeer minimaal 3 uur en de peer wordt prachtig rood van kleur. Voeg desgewenst een snufje kaneel, rietsuiker, kruidnagel of steranijs toe.