Indiase keuken

Indiase keuken

De Indiase keuken is veelzijdig door de grote verscheidenheid aan etnische, maatschappelijke en religieuze bevolkingsgroepen wat terug te vinden is in de Indiase keuken. De belangrijkste godsdiensten in India zijn het hindoeïsme en de islam. De koe is volgens het hindoeïsme een heilig dier en wordt daarom door de hindoes niet gegeten. Moslims eten daarentegen geen varkensvlees omdat een varken als onrein beschouwd wordt. Veel Indiase gerechten zijn dan ook vegetarisch. Toch zijn er ook veel overeenkomsten van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten, specerijen en verse kruidendie tot verschillende kerriemengels (garam masala’s) gemalen worden. Curries, tandoori’s, tikka’s en kofta’s die met rijst, roti of vers gebakken brood worden gegeten. Wij laten je kennismaken met een aantal traditionele Indiase gerechten.
Veelgebruikte groenten in de Indiase keuken
Gember
Knoflool
Pepers rood
Limoen
Kurkuma
Laos
Koriander
Bloemkool
Okra
Tomaten
Dadels
Aubergine mini
Aubergine
Linzen
Rode uien
Kokosnoot
Spinazie
Paprika
Spliterwten

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2024

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina