
Tempeh is een blok samengeperste gefermenteerde (soja)bonen. Tempeh krijgt door het fermentatieproces een zurige, nootachtige smaak. Het is een perfecte vleesvervanger. Bovendien rijk aan vezels, vitamines en boordevol eiwitten. Van oorsprong komt tempeh uit Indonesië waar het per toeval is ontdekt. Tempeh wordt veelal in schijven gesneden en gebakken in olie en op smaak gebracht met kruiden of marinades. Het kan gebruik worden als ingrediënt in soepen en salades. Ook gefrituurd of gestoomd erg lekker.

Tahoe wordt gemaakt van gestremde sojamelk en is neutraal van smaak, waardoor je er in de keuken alle kanten mee op kunt. Het is 100% plantaardig en lijkt op verse kaas. Tahoe is zeer rijk aan eiwit en bevat weinig, vet, koolhydraten en calorieën. Tofu wordt veelal in blokjes gesneden en gebakken in marinade. Een heerlijke toevoeging in bijvoorbeeld (miso) soep, salade of een Aziatisch noedelgerecht.

Tofu heeft van nature een neutrale smaak en tempeh licht nootachtig. Beide sojaproducten nemen smaken goed op, waardoor het erg makkelijk is om op smaak te brengen met verschillende marinades en kruiden. Als foodprofessional kunt u hier al uw culinaire kwaliteit en creativiteit op los laten.
Heerlijk om te marineren met bijvoorbeeld sojasaus, balsamico azijn, knoflook, komijn, ui, gember, chili, sambal, kardemom, paprika, kokos, ketchup, mosterd, peper, citroensap en ga zo maar door.