Bulgur met mais

Bulgur met mais

Dit recept komt uit GROENTE! het gloednieuwe boek van sterrenchef Niven Kunz. Een gesigneerd boek is hier te bestellen: www.nivenshop.nl
Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Breng 300 ml groentebouillon aan de kook; voeg de knoflook, tijm en rozemarijn toe. Kook hierin de bulgur in ongeveer 15 minuten gaar. Zeef de bulgur en laat hem uitstomen (de bereiding kan afwijken van wat op de verpakking staat aangegeven). Verwijder de takjes rozemarijn en tijm.

 

Kook de maiskolven in 20-25 minuten gaar in 500 ml groentebouillon met zout en een klontje roomboter.

 

Snij de mais van de kolf en rooster hem á la minute met de crème brûléebrander. Bak de dijen aan op de velkant in olie op middelhoog vuur. Draai de dijen om, voeg een klontje boter en de tijm toe. Bedruip het vlees voor 2 minuten. Haal vervolgens de dijen uit de pan en laat ze in de over verder garen gedurende 15 minuten. Zout voor het serveren de dijen nog even na.

 

Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken. Bak aan in de olie en voeg halverwege een klontje boter toe. Breng op smaak met peper en zout.

 

Blancheer de bimi's in gezouten water beetgaar. Verdeel de bulgur over de borden, samen met de mais, landhoen, paddenstoelen en de bimi.

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2021

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina