Bloedsinaasappel

Bloedsinaasappel

Wat heeft deze vrucht te bieden naast een gezonde boost aan vitamine C en een prachtig uiterlijk? Nou.. heel veel meer! Het sap zorgt voor mooi donkerrood vruchtvlees en een frisse smaak. Het bloedsinaasappel seizoen is maar kort en loopt van december tot en met maart. De smaak is licht bitter en frisser dan een gewone sinaasappel. Bloedsinaasappels komen goed tot hun recht in een frisse salade, cocktails en desserts. Maar ook een compote, (sorbet)ijs of een kipsalade met bloedsinaasappel is een aanrader. De smaak van bloedsinaasappel combineert goed met kip, witlof, feta, venkel, tijm, noten en havermout. Ook zoete baksels zijn heerlijk om te verrijken met bloedsinaasappel denk aan cake, taart en flensjes.
Citrus voor een goede weerstand

Bergamot, pompelmoes, grapefruit, limoen en ga zo maar even door. Citrusvruchten zijn er in verschillende soorten, maten en smaken. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen en dat is dat het stuk voor stuk vruchten zijn van een boom of struik van het plantengeslacht Citrus.  De schil van alle citrusvruchten bevat zeer veel olieklieren waarin etherische oliën zitten opgeslagen. De laag daaronder is wit en vezelig. Dan kom je bij de binnenkant, het eetbare gedeelte, deze laag bestaat uit verschillende sapzakjes boordevol vitamine C.

Een greep uit ons assortiment

Er bestaan veel kruisingen, hieronder een kleine selectie van ons aanbod. Let op niet alle soorten zijn momenteel volop beschikbaar, voor meer informatie neem even contact met ons op.

Bloedsinaasappel
Ga naar InOne
Mandarijn
Ga naar InOne
Bergamot
Ga naar InOne
Fingerlimes
Ga naar InOne
Kumquats
Ga naar InOne
Pomelo
Ga naar InOne
Sinaasappel
Ga naar InOne
Citroen
Ga naar InOne
Limoen
Ga naar InOne
Limoen kaffir
Ga naar InOne
Boeddha vingers
Ga naar InOne
Grapefruit
Ga naar InOne

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2021

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina