Nationale groente- en fruitdag

Nationale groente- en fruitdag

Op 14 oktober roept het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) uit tot de Nationale Groente- en Fruitdag. Deze dag vindt plaats tijdens de Dutch Food Week (DFW), hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Het hoofddoel is om groente en fruit in de spotlights te zetten, vanwege de vele positieve effecten van groente en fruit op onze gezondheid. Natuurlijk doen wij hier als vers leverancier graag aan mee. We kunnen niet zonder groente en fruit! Bananen, avocado’s, gember, sinaasappel, spinazie, broccoli, stuk voor stuk vitaminebommetjes die bijdragen aan een sterk immuunsysteem. Maar hoe kun je er voor zorgen dat je meer groente en fruit binnenkrijgt? Ga voor de Kleur Break en #geefkleurdoor!
Snack met groente & fruit de middagdip eruit!

Ga voor kleur! En hoe kun je dat beter doen dan met verse, kleurige groente en fruitsoorten. En wist je dat elke kleur andere voedingswaarden bevat. Variëren is het advies, zodat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Heb jij rond 16:00 uur ook weleens een middagdip? Neem een gezonde snack, boordevol gezonde voedingsstoffen en weinig calorieën. Voedzaam en lekker. Een lekker sappig stukje fruit is een perfect tussendoortje, maar ook snackgroenten of een vers gemaakte groente- of fruitsmoothie is ook een lekkere gezonde oppepper. Wij zetten een aantal gezonde keuzes voor je op een rijtje.

Op 14 oktober leveren wij in samenwerking met Chefs Culinar verse en gezonde snackgroenten aan het Erasmus MC. Alle patiënten en bezoekers kunnen genieten van verse groenten en fruit. 

TIP 1: Snackgroenten

Snackgroenten zijn rauwe groenten die zich er perfect voor lenen om tussendoor te snacken. Denk hierbij aan cherrytomaatjes, worteljes, mini komkommers, bleekselderij en stukjes paprika. Voeg eventueel een lekker dipsausje toe zoals vers gemaakte hummus of guacamole. 

Snackgroenten
Romeinse sla gevuld met groenten
Witlof gevuld met bietenpuree
Tip 2: Vers fruit

Snacken met een stukje vers fruit is altijd een goede keuze! Ga je voor gemak kies dan voor een lekkere appel, banaan, peer of een handje vol druiven. Wil je eens echt uitpakken, maak er dan een feestje van door te variëren met verschillende fruitsoorten. Of kies voor een heerlijke fruitige smoothie. 

Verse fruitspiezen
Verse smoothies
Vers fruit bowl

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2021

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina