Eikenbladsla heeft een groen blad wat aan de bovenzijde roodbruin kleurt. De smaak is lichtpittig, knapperig en nootachtig. De bladeren hebben de vorm van de Amerikaanse eik. Deze slasoort combineert goed met andere soorten. Heerlijk in combinatie met geitenkaas of op een sandwich.
Frisée wordt ook wel eens krulandijvie genoemd. Het is een groengele groente. De smaak is fris en bitter, heerlijk om rauw te eten in salades maar ook ideaal om stamppot van de te maken.
IJsbergsla is lichtgroen van kleur en erg knapperig. De sla heeft een frisse en vrij neutrale smaak en heeft een stevige bite. Het is een heerlijke knapperige toevoeging aan salades of op een heerlijk belegd broodje. Ijsbergsla wordt met name rauw gegeten, maar kan ook warm geserveerd worden.
Little Gem is een kleine gekropte Romeinse sla. Deze sla is iets smaakvoller dan de ijsbergsla en daarnaast ook langer houdbaar. Little Gem is lekker om zo te eten, maar is ook lekker om te grillen of op de barbecue.
Lollo Biondo is een groene slasoort met gekrulde bladeren. De sla is knapperig en heeft een zachte en zoete smaak. Deze decoratieve slasoort komt van oorsprong uit Italië. Heerlijk om te mixen met andere slasoorten, te gebruiken als garnering of op een sandwich.
Lollo Rosso is het roodbladige zusje van de Lollo Biondo. Deze slasoort is evenals de Lollo Biondo knapperig met een neutrale, lichtzoete smaak. Lekker en decoratief in verschillende salades of als garnering.
Mizuna is een Japanse slasoort met dunne lichgroene blaadjes, qua vorm lijkt het een beetje op rucola, maar rucola is wat pittiger van smaak. De smaak is mild peperig.
Naast de Mizuna groen, is er ook een rode variant. De smaak is mild peperig. Deze slasoort wordt met name verwerkt in diverse salades of slamixen. En met zijn verfijnde rode blad ook erg decoratief!
Red Chard is van oorsprong het blad van de rode biet. Het blad ziet er erg mooi en decoratief uit met zijn opvallende rode nerf en stengel. De smaak van Red Chard is fris en lichtbitter, waarin de afkomst van rode biet herkenbaar is.
Rode sla is een krop met uitgroeiende bladeren met dikke witte nerven en daaromheen prachtig krullend rood blad. Deze sla is verwant aan witlof, dat komt ook terug in de ietwat bittere smaak van deze slasoort. Dit is ook een prima slasoort om te verwarmen.
Romeinse sla wordt ook wel Romaanse sla of Romainesla genoemd. Het is een mediterrane soort die familie is van de bekende kropsla. Deze sla wordt vaak gebruikt als basis voor de bekende Ceasar Salad. De sla is heerlijk knapperig met een iets bittere smaak.
Rucola wordt ook wel raketsla genoemd. De smaak van rucola is peperachtig en pikant. Deze jonge plantjes worden met name als smaakversterker gebruikt in diverse slamixen. Rucola kan ook verwarmd worden, bijvoorbeeld om een stamppot wat pittiger te maken.
Kropsla is de meest bekende en meest gebruikte slasoort. De bladeren zijn fijn en zacht van smaak. Kropsla wordt ookwel botersla genoemd, door zijn boterzachte en kruidige smaak. Deze sla wordt meestal rauw gegeten, maar kan ook warm geserveerd worden.
Salanova is een zogenaamde multi-leaf sla. Dat houdt in dat een krop Salanova wel twee tot vier keer meer bladeren bevat dan gewone sla. Het is dus een compacte volle krop.