Sla

Sla

Onbewerkte slasoorten zoals o.a. ijsbergsla, veldsla, rucola, frisee, lollo rosso en ga zo maar door, allen vers van het land. De verschillende soorten zijn los te koop of u kunt kiezen voor één van onze slamixen, we hebben diverse soorten in ons assortiment. Zit uw gewenste slamix er niet tussen? Geen probleem dan mixen wij uw sla gewoon op maat. Dagelijks vers gewassen, gemixt en geportioneerd. Lekker vers dus en dat proef je!
Eikenbladsla

Eikenbladsla heeft een groen blad wat aan de bovenzijde roodbruin kleurt. De smaak is lichtpittig, knapperig en nootachtig. De bladeren hebben de vorm van de Amerikaanse eik. Deze slasoort combineert goed met andere soorten. Heerlijk in combinatie met geitenkaas of op een sandwich.

Bekijk hier het complete aanbod sla > 

IJsbergsla

IJsbergsla is lichtgroen van kleur en erg knapperig. De sla heeft een frisse en vrij neutrale smaak en heeft een stevige bite. Het is een heerlijke knapperige toevoeging aan salades of op een heerlijk belegd broodje. Ijsbergsla wordt met name rauw gegeten, maar kan ook warm geserveerd worden.

Bekijk hier het complete aanbod sla > 

Lollo Biondo

Lollo Biondo is een groene slasoort met gekrulde bladeren. De sla is knapperig en heeft een zachte en zoete smaak. Deze decoratieve slasoort komt van oorsprong uit Italië. Heerlijk om te mixen met andere slasoorten, te gebruiken als garnering of op een sandwich.

Bekijk hier het complete aanbod sla > 

Mizuna groen

Mizuna is een Japanse slasoort met dunne lichgroene blaadjes, qua vorm lijkt het een beetje op rucola, maar rucola is wat pittiger van smaak. De smaak is mild peperig.

Bekijk hier het complete aanbod sla > 

Red Chard

Red Chard is van oorsprong het blad van de rode biet. Het blad ziet er erg mooi en decoratief uit met zijn opvallende rode nerf en stengel. De smaak van Red Chard is fris en lichtbitter, waarin de afkomst van rode biet herkenbaar is.

Bekijk hier het complete aanbod sla > 

Romeinse sla

Romeinse sla wordt ook wel Romaanse sla of Romainesla genoemd. Het is een mediterrane soort die familie is van de bekende kropsla. Deze sla wordt vaak gebruikt als basis voor de bekende Ceasar Salad. De sla is heerlijk knapperig met een iets bittere smaak.

Bekijk hier het complete aanbod sla > 

Kropsla

Kropsla is de meest bekende en meest gebruikte slasoort. De bladeren zijn fijn en zacht van smaak. Kropsla wordt ookwel botersla genoemd, door zijn boterzachte en kruidige smaak. Deze sla wordt meestal rauw gegeten, maar kan ook warm geserveerd worden.

Bekijk hier ons complete aanbod sla > 

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2024

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina