Paddenstoelen

Paddenstoelen

Bundelzwammen, Portobello's, Shiitake, zo we kunnen nog wel even doorgaan, want ons assortiment eetbare paddenstoelen is zeer uiteenlopend. Een paddenstoel is een vruchtlichaam van een schimmel of zwam. Er zijn diverse soorten eetbare paddenstoelen, elke paddenstoel heeft zijn eigen smaak en toepassingsmogelijkheid. Wij informeren u graag hierover, meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!
Kastanje champignon

De kastanjechampignon hoort tot de familie van de champignons en dankt zijn naam aan de kleur van zijn hoed. De kastanjechampignon kan op dezelfde wijze bereid worden als de witte champignon, kastanjechampignons zijn steviger omdat zij minder vocht bevatten. Dit geeft niet alleen een betere en vollere smaak, maar is ook voordelig bij het bakken.

Bekijk hier het complete assortiment paddenstoelen > 

Enoki

Enoki wordt ook wel fluweelpootje genoemd. Het bestaat uit witte fluweelachtige steeltjes met kleine hoedjes. De smaak is licht, het paddenstoeltje kan zowel rauw als kort gekookt gegeten worden. Door zijn decoratieve uitstraling is de Enoki een mooi ingrediënt voor soepen en gerechten met meerdere groenten.

Bekijk hier het complete assortiment paddenstoelen > 

Cantharel

Cantharel is een paddenstoel die ookwel hanenkam of dooierzwam noemen, vanwege zijn uiterlijk. De smaak is peperachtig met een abrikozengeur, en kan uw gerecht een extra smaak geven. Voeg de cantharellen als laatste toe, te lang koken zorgt ervoor dat de paddenstoel taai wordt.

Bekijk hier het complete assortiment paddenstoelen > 

Oesterzwam

De oesterzwam dankt zijn naam aan zijn schelpvormige hoed. In de traditionele geneeskunde in Azië wordt de oesterzwam al eeuwenlang gebruikt omdat de consumptie ervan een gunstig effect zou hebben op het cholesterolgehalte. De oesterzwam heeft een vlezige, zachte, echte paddenstoelensmaak, die makkelijk te combineren is in veel gerechten. Een paar minuten bakken is voldoende, dan blijft de paddenstoel stevig. De smaak combineert goed bij kip, kalfsvlees en vis.

Bekijk hier het complete assortiment paddenstoelen > 

Portobello

De Portobello is een grote, smaakvolle, open champignon met een kastanjebruine hoed en een korte steel. De Portobello heeft van nature weinig vocht en een vlezige structuur en heeft een heerlijke, neutrale smaak die erg goed combineert met heel veel ingrediënten. Hij versterkt de smaak van andere ingrediënten op een natuurlijke manier. Omdat de Portobello groot is, makkelijk om te grillen of vullen.

Bekijk hier het complete assortiment paddenstoelen > 

Trompette de la mort

Trompette de la mort ofwel Hoorn des overvloeds is een wilde paddenstoel die donkergrijs tot diepzwart van kleur is. Zijn uiterlijk doet denken aan een Cantharel alleen dan donker van kleur en de smaak is iets voller. Deze paddenstoel wordt veelal geserveerd bij wildgerechten, heerlijk in salades, risotto en pastagerechten.

Bekijk hier het complete assortiment paddenstoelen > 

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2024

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina