Cressen

Cressen

Door het toevoegen van 'cressen' krijgen gerechten een extra dimensie. Al onze cressen worden geleverd door Koppert Cress; dé specialist op het gebied van cressen; zaailingen van unieke planten. Elk met een eigen, verrassende invloed op zintuigen. Geef gerechten een extra touch door het toevoegen van een cress. In ons assortiment hebben we verschillende soorten, hieronder een aantal bijzondere cressen op een rijtje.
Atsina Cress

Atsina Cress is de Koppert Cress naam voor een eetbare plant. Atsina Cress heeft een zoete anijssmaak en is goed te combineren met zoete gerechten en is heerlijk in een dessert met chocolade. Ook is Atsina Cress goed te combineren met milde vissoorten, zoals zeebaars, kabeljauwheilbot en zeewolf. Dat komt door de venkeltonen in de cress.

Bekijk hier het complete assortiment cressen > 

Honny Cress

Honny Cress is een honingzoete Cress. Door de intense zoetheid is de Honny Cress uitermate geschikt voor desserts. De blaadjes hebben een smaak die zuiver in de mond blijft hangen. De Honny Cress laat zich goed combineren met witte schimmelkazen, zuurfruit of bijvoorbeeld hangop. In Amerika en vooral Japan is het een belangrijke vervanger voor suiker.

Bekijk hier het complete assortiment cressen > 

Shiso Purple

De Shiso Purple is een culinaire topper, en hét paradepaardje van Koppert Cress. De smaak heeft iets weg van komijn maar is eigenlijk op zichzelf staand. Shiso Purple is zeer breed inzetbaar, en is door zijn mooie kleur erg decoratief. Lekker in combinatie met bospaddenstoelen, kaas of bouillon, dan komt de smaak echt goed tot zijn recht. Shiso Purple in combinatie met rauwe vis is een aanrader!

Bekijk hier het complete assortiment cressen > 

Basil Cress

Basil Cress is een krachtige, frisse basilicum cress met milde kruidnagel tonen. Door het jonge blad is de cress in zijn geheel te gebruiken. De smaak van Basil Cress komt het beste tot zijn recht in combinatie met kalf, lam of kip. Maar mediterraans in salades, vruchtgroenten of in combinatie met vegetarische gerechten is de cress onmiskenbaar. Ook is deze cress te verwarmen zonder dat de cress zijn smaak verliest.

Bekijk hier het complete assortiment cressen > 

Mustard Cress

Mustard Cress heeft een sterke wasabi/mosterd smaak. De meerdere kleuren op het blad geven de cress een unieke uitstraling. Deze variant is geselecteerd op de sterke smaak in de jonge plant. Mustard Cress is een echte smaakmaker in salades en komt goed tot zijn recht in combinatie met carpaccio of rauwe vis. Ook is de cress een pittige toevoeging aan een koud vlees- of visgerecht. Mustard Cress past goed thuis in de Aziatische keuken.

Bekijk hier het complete assortiment cressen > 

Sakura Cress

De Sakura Cress heeft de smaak van radijs, de mooi diep rode kleur maakt het daarbij een mooie toevoeging op het gerecht. De cress geeft een frisse en pittige smaak aan vettige gerechten. Denk aan steak tartar of tonijn. Sakura Cress is breed inzetbaar, vooral sterk in koude gerechten.

Bekijk hier het complete assortiment cressen > 

Tahoon Cress

De smaak van de Tahoon Cress is te omschrijven als een combinatie van paddenstoel, truffel en noot. De smaak blijft lang hangen. De Tahoon Cress is goed te combineren met wild, kazen of in een notensalade. Buiten het wildseizoen is Tahoon Cress, in combinatie met tapenade, olie en sauzen, een aanrader. Deze cress is tevens goed te verwarmen.

Bekijk hier het complete assortiment cressen > 

Borage Cress

Na het proeven van Borage Cress weet je waarom de cress in de volksmond 'komkommerkruid' wordt genoemd. De cress heeft een onmiskenbare frisse smaak met ziltige tonen van de oester. Borage Cress past uitstekend bij schaal- en schelpdieren of licht gegaarde, lauw gerookte vissoorten. Voor een combinatie met vlees of steak tartare is Borage Cress ook een echte aanrader.

Bekijk hier het complete assortiment cressen > 

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2024

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina