Valentijnsdag

Valentijnsdag

Op 14 februari is het Valentijnsdag, waarschijnlijk heeft u al een leuk verrassend liefdesmenu in petto voor uw gasten. Daarom zetten wij een aantal vers verrassende ingrediënten op een rijtje, wellicht geeft het een mooie en decoratieve toevoeging aan uw gerecht? Want je weet wat ze zeggen....liefde gaat door de maag!
Sweet Peeper

Sweet Peeper is perfect te combineren in zowel warme als koude gerechten, soepen en salades. Door zijn hoogwaardige decoratieve waarde, zijn stevige bite en de eenvoudige, droge bitterzoete smaak welke lang blijft hangen, tilt hij gerechten naar een hoger niveau. De smaak: zoete aardappel. Naast het blad kan ook de scheut gebruikt worden. 

Apple Blossom

Apple blossom is een decoratief hartvormig bloemetje met de friszure smaak van groene appels. De blossom past goed in desserts en cocktails. Een combinatie met schaal- of schelpdieren of gerookte vis is een aanrader! De apple blossom is een bestelartikel, heb je interesse? Dan horen we het graag!

Bietenscheuten rood

Bietenscheuten hebben een aardse smaak en door de rood / roze kleur erg decoratief en al helemaal met valentijn! Een heerlijke toevoeging aan een salade, als garnering bij een carpaccio of soepje. Ook perfect op een broodje of sandwich!

Jasmine Blossom

Jasmijn is vooral bekend als ingrediënt voor thee, maar kan op allerlei manieren worden toegepast. Onttrek de smaak bij lage temperatuur. Bij warme infusie wordt de bloem bitter. Jasmine Blossom is zowel inzetbaar bij oosterse gerechten en curry's als in brood, macarons of sauzen. Het combineert uitstekend met zomerfruit en citrus. 

Granaatappel

Granaatappel zit vol met anti oxidanten en daarom worden ze ook wel superfruit genoemd. Heerlijk in combinatie met graansoorten als quinoa, couscous en bulgur. Maar ook heerlijk in een bakje yoghurt of havermout. Wist je dat granaatappel de gezondheid van het hart bevordert? Perfect dus voor Valentijn!

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2019

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina