Schot in de roos

Schot in de roos

Geen bloemen op tafel, maar bloemen op het bord! Dé finishing touch… en met het online tijdperk van tegenwoordig geeft het net dat beetje extra om je gerecht ‘instagrammable’ te maken. Maar de bloemen zijn niet alleen een prachtige decoratieve toevoeging, de smaak van de bloemen kan ook een aangename verrassing geven. Dus…serveer het met bloemen!
Bloemenleverancier

Onze eetbare bloemen worden geleverd door Van Vught Kruiden te Ridderkerk. De bloemen zijn onbespoten en worden hoofdzakelijk in eigen kas geteeld. Het assortiment eetbare bloemen bestaat uit meer dan 15 soorten die jaarrond verkrijgbaar zijn. De bloemen worden hoofdzakelijk in eigen kas geteeld. De bekendheid van eetbare bloemen is de laatste jaren flink toegenomen. De bloemen zijn verpakt in een plastic schaal, zodat de bloemen niet beschadigen en lang houdbaar zijn. Lekker vers van dichtbij!

De smaken?

De bloemen worden hoofdzakelijk gebruikt om te decoreren. Speciaal voor de fijnproevers onder ons in het kort de smaak van de bloemen.

Anjer

Anjers zijn erg kleurrijke bloemen. Deze subtiel geurende bloemetjes hebben een kruidige kruidnagelachtige smaak.

Calendula

Calendula bloemen hebben langwerpige bloemblaadjes en hebben een pittige, peperachtige smaak.

Bloemenmix

Een mooie bonte mix van gekleurde eetbare bloemen. Ideaal om een salade of taart mee te versieren.

Viooltjes

Dit is misschien wel de bekendste soort. Viooltjes hebben een fluweelachtige, zacht zoete smaak. Verkrijgbaar in het paars of geel.

Lavendel

Heerlijk vanwege zijn geur. De lavendel bloemen hebben een aromatische zoete smaak. Ook heeft lavendel een kalmerende werking op het zenuwstelsel.

Anjers
Calendula
Bloemenmix
Lavendel
Violen geel
Violen paars

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2019

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina