Komkommers; vers van dichtbij!

Komkommers; vers van dichtbij!

Vanaf week 9 hebben we weer komkommers van onze vast teler Groentekwekerij Tielemans uit Boekel. Het telen van de lekkerste komkommers is topsport voor Tielemans. Voor de plant is het heel belangrijk dat hij in een prima klimaat staat. Een goede temperatuur, niet te vochtig of te droog, en voldoende zonlicht. Ook is het belangrijk dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt. Zonder deze groeicondities kan de plant niet produceren. "Wij zorgen ervoor dat we altijd zeer hoge kwaliteit kunnen leveren" aldus Tielemans.
Een natuurlijke balans in de kas

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt binnen Groentekwekerij Tielemans. "Wij zijn hier altijd mee bezig, we willen blijven innoveren." De energiebehoefte wordt ingevuld door drie warmte-krachtkoppelingen. Plagen worden bestreden op biologische wijze. Deze hebben geen schadelijke invloed op het gewas of product en de natuurlijke balans in de kas wordt gewaarborgd.

Kwaliteit

De komkommers van Tielemans zijn van hoge kwaliteit. En om deze kwaliteit te kunnen leveren worden de komkommers direst na het oogsten klaargemaakt voor transport. Zo blijven ze nog lang vers en houdbaar. De komkommers worden verpakt in dozen of worden direct na het sorteren geseald om zo nóg langer houdbaar te blijven. Tielemans is Planet Proof en Global GAP gecertificeerd en hierdoor voldoet Tielemans Groentekwekerij aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit. 

© Copyright Heerkens Groente en Fruit 2019

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg onze facebookpagina